Над 1.600 лица загинале во Авганистан за 6 месеци

Во првата половина од 2017 година во Авганистан загинаа 1.662 лица, а над 3.500 се ранети, соопштија денеска Обединетите нации. Во првата половина од 2017 година во Авганистан загинаа 1.662 лица, а над 3.500 се ранети, соопштија денеска Обединетите нации. Тоа е нов неславен рекорд на жртви во Авганистан. Најголем број цивили загинале при напади на антивладините сили, вклучително и ...

⇐ DailyАлфа ТВ ⇒