Мустафа: Војската ќе се формира само со поддршка од „меѓународните пријатели“

Косовскиот премиер Иса Мустафа во саботата изјавил дека косовската војска може да биде формирана само преку „координација со меѓународните пријатели“, пренесуваат српските медиуми. „Формирањето на војската е возможно само преку координација со САД и НАТО“, рекол Мустафа. Бидејќи косовскиот претседател Хашим Тачи на 7-ми март ја предаде иницијативата за трансформација на косовските Безбедносни ...

⇐ DailySky MK ⇒