Меркел против лимитирање на бројот на бегалци во Германија

Германската канцеларка ја отфрли можноста да постави горна граница на бројот на бегалци кои што Германија ќе ги прима секоjа година. – Во врска со прашањето за горна граница мојата позиција е јасна. Не прифаќам лимитирање на бројот на бегалци – изјави Меркел за германската телевизија АРД. Лидерот на Христијанско – Социјалната Унија на Баварија (ЦСУ) Хорст Зехофер изјави дека неговата партија ќе ...

⇐ DailyМакфакс ⇒