Меркел нема да го лимитира бројот на бегалци во Германија

Германската канцеларка ја отфрли можноста да постави горна граница на бројот на бегалци кои што Германија ќе ги прима секога година, како што бараше нејзиниот партнер , сестринската партија ЦСУ од Баварија.- Во врска со прашањето за горна граница мојата позиција е јасна. Не прифаќам лимитирање на бројот на бегалци - изјавила Меркел за германската телевизија АРД.Лидерот на Христијанско - ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒