Меркел ги губи потенцијалните партнери за централно-десничарска влада

Германската партија „Слободни Демократи“ (ФДП) ја отфрла можноста да биде дел од каква било владина коалиција која што без соработка со Меѓународниот Монетарен фонд (ММФ) ќе продолжи финансиски да поддржува членки на Еврозоната кои што се соочуваат со банкрот.Лидерот на ФДП Кристијан Линднер денеска се спротистави на министерот за финансии Волфганг Шојбле кој предходно изјави дека новата програма ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒