Меј зборува за „терористички напад“

Британската премиерка Тереза Меј го осуди нападот врз муслимани во Лондон, нарекувајќи го одвратен. Британската премиерка Тереза Меј го осуди нападот што се случи ноќеска пред една џамија во Финсбери Парк, во Лондон. Тоа е „одвратен“ обид за уништување на слободите како што е слободата на вероисповед, оцени Меј. Таа зборуваше за „терористички напад“ насочен против нормалните граѓани и недолжните. ...

⇐ DailyDW ⇒