Масовни протести во Мексико се закануваат да преминат во граѓански немири

Социјалните тензии кои веќе подолго време вријат во Мексико се закануваат дека ќе се прелеат во револуција, откако не успеаа неолиберални реформи на претходно национализираниот гасен сектор во земјата, за кој се зголемуваат и корупциските скандали, но и поради стагнацијата на животниот стандард, и неконтролираната инфлација. Поради интензивирањето на граѓанските немири во Мексико, само изминатава ...

⇐ Daily24 Вести ⇒