„Луфтханза“ го загуби приматот на наjголема европска авиокомпанија

И покрај губење на првата позиција во оваа категорија, германската фирма е задоволна од позитивната позиција на пазарот. Германскиот национален авиопревозник „Луфтханза“ веќе не е најголемиот европски авиопревозник според бројот на превезени патници и покрај тоа што минатата година забележа раст од 1,8 отсто и стигна до речиси 110 милиона превезени патници. И покрај губење на првата позиција во ...

⇐ DailyАлфа ТВ ⇒