Конзервативецот Берни Бенедиктсон застана на чело на новата исландска Влада

Новиот премиер на Исланд е Бјарни Бенедиктсон, претседателот на Партијата на независноста, јави ТАСС.Новата Влада, формирана од десноцентристичката коалиција ќе почне со работа утре.Два и пол месеци по предвремените парламентарни избори во Исланд, Партијата на независноста, партијата Светла иднина и Партијата на обновувањето се договорија за коалициска Влада, предводена од Бенедиктсон.Програмата ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒