Јапонија: Не е време за дијалог, треба да се изврши притисок врз Пјонгјанг

Портпаролот на јапонската Влада, Норио Маријама изјави денеска дека сега не е моментот за дијалог, туку треба да се зголеми притисокот врз Северна Кореја.Тој на средбата со претставници на ОН истакна дека „дијалог без дијалог е безначаен“.Според него, Јапонија го разгледува воведувањето на нови санкции против Пјонгјанг, вклучувајќи ги и оние кои се однесуваат на увозот на нафта.- Треба да видиме ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒