Изедначени со Исламската држава: Врховниот суд на Русија ги забрани Јеховините сведоци

Одлуката ќе влијае на околу 175 илјади припадници на Јеховините сведоци на територијата на Руската Федерација. Рускиот врховен суд ги забрани Јеховините сведоци и ја дефинираше оваа секта како екстремистичка организација. Верската група сега ќе мора и формално да биде распуштена на целата територија на Руската Федерација. Оваа одлука се проценува дека ќе погоди околу 175 илјадни Јеховини сведоци ...

⇐ DailyТочка ⇒