Источна Европа под снег: Најниски температури во последните неколку децении

Источна Европа и денеска е зафатена од снег и ниски температури, а властите го евакуираат заглавеното население, додека најзагрозени се бездомниците и мигрантите. Невремето предизвика и прекин во снабдувањето со електрична енергија, а многумина ги откажаа патувањата. Поради студениот бран досега во Европа починаа 66 лица, а во некои делови се забележани најниски температури во последните неколку ...

⇐ DailyНет Прес ⇒