Ирачки командант тврди дека Мосул ќе биде ослободен за три месеци

Ирачкиот командант Талиб Шагати изјави дека операцијата за ослободување на Мосул од Исламската држава би можела да биде завршена за три месеци или порано. - Можно е Мосул да биде ослободен во тој временски рок - рече Шагати. Тој истакна дека е тешко да се даде точна процена колку ќе трае операцијата затоа што не станува збор за вообичаена борба, туку за герилско војување. Шагати тврди дека ...

⇐ DailyДневник ⇒