Идентификуван напаѓачот од Париз – на полицијата и бил познат како потенцијален исламистички радикал

Напаѓачот што застрела полицаец во Париз е идентификуван според документите што ги оставил во автомобилот, но француските власти не го објавуваат неговото име. Француските медиуми сепак јавија дека станува збор за 39-годишниот Карим Шеруфи, кој живеел во Ливри-Гарган во Сен Дени. И бил познат на полицијата како потенцијален исламистички радикал. Од почетокот конфликтни се информациите дали ...

⇐ DailyТВ Нова ⇒