Во Германија поднесени 320.000 барања за азил во 2016 година

Бројот на базања за азил во Германија во 2016 година се намалил до околу 320.000, што е значително намалување во споредба со претходната година. Бројот на базања за азил во Германија во 2016 година се намалил до околу 320.000, што е значително намалување во споредба со претходната година. Намален е и бројот на уапсени во земјата за шверц на луѓе, пренесе ДПА, повикувајќи се на весникот „Велт ам ...

⇐ DailyАлфа ТВ ⇒