Германија нема да дозволи „Европа а ла кард“ по Брегзит

За Германија главен приоритет во преговорите за заминување на Велика Британија од ЕУ треба да биде единството на преостанатите земји членки, дури ако тоа предизвика негативни финансиски состојби. Ова е содржано во партиски документ на германските Социјалдемократи, јавува дописникот на МИА од Берлин. – Ако дозволиме „Европа а ла кард“ односно Унија во која што сите ќе добиваат се што ќе посакаат, ...

⇐ DailyДенешен ⇒