Германците ќе ги изедначат платите, еве на кој начин

Германската влада го усвои новиот закон кој ќе ги принуди компаниите да бидат потранспарентни во поглед на платите што им ги исплаќаат на мажите и на жените. Германија настојува да го намали јазот во заработката меѓу различните полови. Според новите прописи, работниците во компаниите со повеќе од 200 вработени ќе имаат право да знаат колку жените и мажите на исти позиции заработуваат, пренесува ...

⇐ DailyРепублика ⇒