ФТ: Зголемен бројот на агресивни кибер напади врз ЕУ

Брисел регистрира во изминатата година зголемување и се поопасни кибер напади врз сервери на Европската унија, објави Фајненшал тајмс. Брисел регистрира во изминатата година зголемување и се поопасни кибер напади врз сервери на Европската унија, објави Фајненшал тајмс. Во 2016 година се регистрирани 110 обиди за хакерски пробив во сервери на Европската комисија што е за 20 отсто ...

⇐ DailyАлфа ТВ ⇒