Евакуирани гости од хотел зафатен од снежна виулица во Унгарија

Унгарската служба за заштита на населението од катастрофи денеска спаси околу 200 туристи, кои три дена биле блокирани во планински хотел од снежна виулица, која е невообичаена за оваа сезона.- Сите гости се надвор од животна опасност, тие го напуштија хотелот со нивните автомобили, откако беа организирани специјални конвои со цел да им помогнат - наведе локален претставник.Снежната бура во ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒