Евакуација во метро во Истанбул- забележан осомничениот за нападот во ноќниот клуб „Реина“

Според весникот, станува збор за станицата на метрото во истанбулскиот кварт Багџалар. Полицијата ја пребарува станицата. Во новогодишната ноќ, 1 јануари, непознат напаѓач отвори оган во ноќниот клуб „Реина“ во истанблускиот кварт Ортакој, убивајќи 39 лица, вклучувајќи и 16 странци, а приближно 70 лица беа ранети. Меѓу жртвите имаше државјани на Саудиска Арабија, Мароко, Јордан, Либан, Либија, ...

⇐ DailyКурир ⇒