ЕУ санкционира високи Сиријци поради нападите со хемиско оружје

Европската унија воведе санкции против 16 високи сириски воени лица и научници поради употребата на хемиско оружје против цивили, се вели во официјалното соопштение. Со одлуката на министрите за надворешни работи на ЕУ бројот се зголемува на 255 Сиријци, на кои е изречена забрана за патување, а имотот во ЕУ им е замрзнат. Имињата на санкционирани лица ќе бидат објавени утре. Организацијата на ...

⇐ DailyФактор ⇒