Емотивен проштален говор на Обама: Демократијата е на испит

Американскиот претседател Барак Обама, во својот проштален говор, рекол дека САД се соочуваат со голем испит за својата демократија, а Американците ги повика да се борат за американските вредности и да ја отфрлат дискриминацијата. „Демократијата бара чувство на солидарност. И покрај разликите, во ова сме влезени сите заедно. Се воздигнуваме и паѓаме како еден“, истакнал во својот емотивен говор, ...

⇐ DailyАктуелно24 ⇒