Емотивен проштален говор на Барак Обама

Американскиот претседател Барак Обама предупреди синоќа во прошталниот говор во Чикаго дека демократијата во Америка е на испит. Ги повика сонародниците да се вклучат во неа, да се борат за американските вредности, да ја отфрлат дискриминацијата. „ Видете, нашата демократија тоа го бара. И требате. Не само кога има избори, не само кога станува збор за вашите интереси, туку низ целиот животен ...

⇐ DailyТелма ⇒