Еиде: Женевските преговори не се очекува да доведат до сеопфатен договор за Кипар

Дури и ако преговарачите постигнат пробив во решавањето на кипарското прашање оваа недела во Женева, тие нема да успеат да ги дефинираат сите детали потребни за сеопфатен договор, изјави специјалниот претставник на ОН за Кипар Еспен Барт Еиде. Делегациите, кои ги претставуваат кипарските Грци и кипарските Турци ќе стигнат до најделикатниот дел од преговорите подоцна денеска кога ќе си разменат ...

⇐ DailyДенешен ⇒