Две и пол минути до апокалипса: Која земја има најмногу атомски бомби и кое место е најбезбедно

Стрелката на таканаречениот „Часовник на апокалипсата“ е поместена за 30 секунди нанапред поради се полошата безбедносна ситуација во светот и реториката на американскиот претседател Доналд Трамп. „Часовникот на апокалипсата“ беше изработен од научниците во 1947-ма година, и досега времето на часовникот е поместувано 19 пати. Сега е поместен на две и пол минути до полноќ, а доколку тој часовник ...

⇐ DailyТочка ⇒