ДВ: Нескршливиот оптимизам на Обама

Американскиот претседател Барак Обама одржа проштален говор, кој ќе влезе во историјата, коментира Миодраг Шориќ. Традицијата на држење проштален говор води корени од времето на првиот американски претседател: Џорџ Вашингтон. Обраќањето има двојна функција: осврт на она што е постигнато, и поглед кон иднината- кон предизвиците кои земјата треба да ги совлада предводена од новото раководство. ...

⇐ DailyБриф ⇒