Дополнителни американски сили и опрема во Европа

Американската армија вети зголемување на опсегот и комплексноста на вежбите во Европа со цел одвраќање на руската агресија. До ова доаѓа откако американски тенкови, камиони и друга опрема во неделата пристигнаа во Германија. Станува збор за прво поголемо засилување на источното крило на НАТО. Заменик командантот на американските сили во Европа генерал полковник Тим Реј вели: „Овие сили тука беа ...

⇐ DailyРадио Слободна Европа ⇒