Децата на Башар ал-Асад учат руски

Децата на сирискиот претседател Башар ал-Асад почнаа да учат руски јазик, објавил амбасадорот на Сирија во Москва. “Одлуката на претседателот Башар ал-Асад да го направи рускиот втор јазик во Сирија е еден од начините сирискиот народ да ја покаже својата благодарност до рускиот народ за неговата поддршка. Многу семејства дури ставија имиња на своите деца по Путин. И, ќе ви кажам: Не е тајна дека ...

⇐ DailyМакфакс ⇒