ЦИА вмешала прсти во повеќе од 80 избори во странски држави

ЦИА ја обвини Русија за мешање во претседателските избори во САД во 2016 година (со апсолутно никакви докази) преку хакирање на компјутерските мрежи на демократите и републиканците и со селективно објавување пораки. Меѓутоа, критичарите со факти посочуваат дека САД и самите имаат направено слични работи, пишува „Глобал рисрч“. САД имаат долга историја на обиди да влијаат врз претседателските ...

⇐ DailyДневник ⇒