Целта на Русија е дестабилизација на Балканот

Процесот за пристапување на Црна Гора во НАТО го разоткри бруталното мешање на Русија во внатрешните работи на независните, суверени и демократски земји. Улогата на Русија на Балканот е дестабилизирачка, изјави директорката на Центарот за евроатлантски студии (ЦЕАС), Јелена Милиќ. - Не е во прашање само влегување на Црна Гора во НАТО. Целта на Русија на Балканот е многу поголема, а тоа е да се ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒