Буенос Аирес верува дека Брегзит ќе значи крај на поддршката на ЕУ за Фокландите

Аргентинската министерка за надворешни работи Сузана Малкора изјави во Брисел дека официјален Буенос Аирес „внимателно ги следи настаните околу Брегзит“ затоа што верува дека британскиот Брегзит ќе значи крај за европската поддршка на позицииите на Лондон околу Малвинските (Фокландските) острови.Малкора, која престојува во седиштето на ЕУ, за трговските преговори на Аргентина и Европската Унија, ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒