Британците на 29 март со барање за излез од ЕУ

Британската премиер Тереза Меј следната среда и официјално ќе го извести Брисел дека Велика Британија ја напушта унијата а амбасадорот на Обединетото кралство во ЕУ, за ова веќе го информирал европскиот совет. Според членот 50 од лисабонскиот договор, Британија не може официјално да го започне процесот се додека претходно не ги извести членките на ЕУ. „Рековме дека тоа ќе биде до крајот на март ...

⇐ Daily24 Вести ⇒