БЕЛА ЧУМА НА СТАРИОТ КОНТИНЕНТ: Европејките раѓаат се помалку деца

Процентот на жените кои немаат деца во Европа постојано се зголемува, особено во земјите од југот, каде „тешкотиите се акумулираат", најмногу економските, соопшти АФП, повикувајќи се на француски научници. Бројот на жените без деца сега сепак останува под пикот од почетокот на 20-тиот век. Секоја четврта жена од родените во првата деценија на минатиот век немала деца. За жените родени по 1970 ...

⇐ DailyФактор ⇒