Антитерористичка анализа: ИСИС наскоро ќе стане Ал Каеда на стероиди, а единствено бара жени и секс (видео)

Водечкиот експерт за антитероризам во Ирак Лахур Талабани за Ројтерс вели дека по губењето на териториите „ИСИС ќе крене толку голем бунт што ќе прерасне како Ал Каеда на стероиди“. -Иако групата е поразена во Мосул на почеток на месецов , борбата против милитантите би можела да потрае уште четири години- Вели Талабани кој предвидува дека борбата кај Рака ќе биде долга и крвава. Овој експерт ...

⇐ DailyРепублика ⇒