Американски тенкови од Германија ќе се распоредуваат низ Источна Европа

Американски Тенкови се истоварија во Германија овој викенд. Распоредувањето, кое исто така вклучува 3.500 американски војници, е да се заштити Источна Европа против потенцијален руската инвазија. Во пристанишната област на германскиот град Бремерхафен истоварена е тешка воена опрема од оклопни возила до тенкови Официјалното име за оваа манифестација на воена сила е операција „Атлантска ...

⇐ Daily24 Вести ⇒