Ако го имате овој пасош ќе ви се насмевне среќата

Според рангирањето кое го направи агенцијата „Хенли и Партнерите “, која во обзир зема во колку земји со одреден пасош може да се патува без виза, се покажало дека со германски пасош може да се влезе во 176 земји без виза. По Германија следи Шведска чиј пасош овозможува влез без виза во 173 држави. Македонија го зазеде 48 место, а бугарскиот пасош е на високото 20 место. Зад Бугарија на 21 ...

⇐ DailyФактор ⇒