На 101 година почина милијардерот Дејвид Рокфелер

Роден 12 јуни 1915 година, Дејвид беше еден од најистакнатите членови на богатото семејство Рокфелер. Богатството на семејството доаѓа од нафтената компанија „Стандард оил“. Дејвид Рокфелер беше успешен банкар и сопственик на групација банки. Пред две години ја имаше шестата трансплантација на срце.

⇐ DailyКанал 5 ⇒