10 конфликти кои што ќе ја одбележат оваа година

Угледниот магазин Foreign Policy смета дека овие 10 конфликти ќе ја одбележат новата 2017-та година. 1. Ирак и Сирија – И оваа година на врвот на листата се наоѓаат двете земји во срцето на Блискиот исток. Исламската држава и натаму е активна и продолжува да го шокира светот со своите ѕверства, а со оглед на тоа што ирачката војска со месеци крваво го плаќа секој метар освоена земја во Мосул, ...

⇐ DailyIndex24.mk ⇒