„Вештачката“ интелигенција на Елон Маск

„Вештачката“ интелигенција на Елон Маск Објавено на 17 јули 2017 година Елон Маск е гениј каков светот ретко добива - тој со своите изјави за вештачката интелигенција и нејзината опасност за човештвото вешто и доста умно го сврте вниманието на јавноста токму во моментите кога од производствените ленти излегуваат првите примероци на желно очекуваниот електричен седан Model 3, што значи и дека ...

⇐ DailyАвтомагазин ⇒