Сопствениците на Манчестер Сити купуваат клуб во Јужна Америка

Сопствениците на Манчестер Сити, City Football Group планираат да купат клуб во Јужна Америка. Како што неофицијално се зборува станува збор за еден од најтрофејните клубови во Уругвај Пењарол. Доколку ја реализираат оваа зделка тогаш тоа ќе биде уште еден клуб во низата на компанијата. Покрај Манчестер Сити, оваа интернационална корпорација ги поседува иклубовите Јокохама, Мелбурн Сити и Њу Јорк ...

⇐ DailyTip ⇒