Партизан суспендиран на три години од Европа

Европската фудбалска федерација (УЕФА) одлучи да го казни Партизан со неиграње во европските купови, во следните три сезони, во кои ќе избори пласман на меѓународна сцена. Казната е поради непочитување на фер-плеј правилото на ФИФА. Партизан должи 2,5 милиони евра по разни основи, од кои 360.000 евра се кон други клубови. Токму долгот кон останатите клубови е главна причина за суспензијата која ...

⇐ DailySportmedia ⇒