Партизан исфрлен од европските натпреварувања во следните три години

Европската фудбалска федерација (УЕФА) го исфрли српскиот фудбалски клуб Партизан од европските натпреварувања во наредните три години. Финансиската комисија на УЕФА го суспендираше белградскиот клуб на три сезони поради неисплатените плати кон поранешните фудбалери, како и неплатените даночни обврски кон Србија. Од УЕФА во одлуката напоменнуваат дека поранешниот шампион на Србија во текот на ...

⇐ DailyРепублика ⇒