Ферари доби дополнителни тестови за Пирели

Ферари доброволно се пријави да изврши тестови за Пирели со гумите за дождливо време на својата патека Фиорано следниот месец со користење на СФ15-Т шасијата од 2015 година. Овие тестови се како помош за италијанците за колку што е можно подобар развој на гумите за следната година. Освен првично доделените тестови од страна на ФИА, Пирели побара дополнителни денови тест на мокра патека со постар ...

⇐ DailyТочка ⇒