Болт се повреди во последната трка од неговата кариера

Усеин Болт, најдобриот спринтер на сите времиња, не успеа да ја заврши својата последна трка во кариерата, финале 4х100 метри на Светското атлетско првенство во Лондон. Тој мораше да се откаже на само 20 метри од почетокот на трката. На овој начин, Болт ја заврши својата кариера по најлош пат. Во неговата кариера тој освои 22 медали, 14 на светски првенства (11 злата) и 8 олимписки (сите ...

⇐ DailyИдивиди ⇒