Традицијата се негува: Бутел 2 свечено ќе прослави Василица

Дворот на ОУ “Панајот Гиновски” и оваа година ќе биде збирно место за сите добронамерници. Во чест на Св. Василиј Велики, или меѓу народот познат како Василица, повторно, стотици граѓани ќе присиствуваат на Василичарскиот оган. Традиционално како и секоја година чествувањето на празникот ќе започне со молитва и светење на вода, вино и погача со паричка од страна на свештено лице на МПЦ-ОА. Потоа ...

⇐ DailyКурир ⇒