Скулптура „Бакнеж“ во Паркот на франкофонијата (ФОТО)

Скулптура наречена „Бакнеж“ е изработена од пенушка од исечено дрво кое беше исечено откако под притисок на снегот и ниските температури оваа зима се скрши и се сруши во текот на зимата. - Со оваа интервенција и скулптура направена од пенушка уште еднаш сакаме да ја потенцираме важноста и корисноста од возрасните дрвја во Скопје кои дури и доколку се скршат или уништат по природен пат и понатаму ...

⇐ DailyПлус Инфо ⇒