Пунктот за бездомници отворен 24 часа додека трае студениот бран

Пунктот за бездомни лица во Момин Поток е отворен 24 часа до завршување на студениот бран за прифаќање на лицата што имаат потреба да бидат згрижени. Град Скопје информира дека тимови од пунктот со возило ги преземаат бездомните лица од местата каде што се лоцирани, а тие може да го повикаат тимот на број 3139-578 во дирекцијата на Црвен крст. Пунктот функционира веќе осум години. Отворен е преку ...

⇐ DailyДневник ⇒