При крај е проектот за обнова на Kонгресниот центар „Александар Македонски“

С` уште нема ништо на виделина од најавената реконструкција на Kонгресниот центар „Александар Македонски“ (Универзална сала). Според директорката Вера Бошковска, с` уште се подготвува проектот за обновата, кој го работи Градежниот институт Македонија, а врз основа на првично промовираниот изглед на популарната сала за концерти. - Содржината е комплексна, специфична е градбата, а сето тоа бара ...

⇐ DailyДневник ⇒