Поради нерасчистените улички, ѓубрето стои во кантите

Освен неисчистените канти во повисоките населби, проблем деновиве е и тоа што замрзнаа капаците и хидрауликата на дел од подземните контејнери Поради нерасчистените сервисни улички, екипите на Јавното претпријатие „Kомунална хигиена“ деновиве не можат да го соберат ѓубрето и тоа најмногу од домаќинствата што имаат пластични канти. Помалите улици се во надлежност на општините и досега тие требаше ...

⇐ DailyДневник ⇒