Скопје оковано во мраз

Никој не се фати за лопата, ниту градските, ниту општинските власти, а потфрлија и граѓаните кои не исчистија ни пред станбените згради. Заковани во мраз и снег останаа тротоарите, автобуските постојки, а плоштадите наликуваат на отворено лизгалиште. Оние кои имаат лизгалки би можеле и да свртат некој круг околу споменикот на Александар Македонски. Но, во случајов не помага иронија, бидејќи ...

⇐ DailyУтрински ⇒